Тиждень професійної майстерності з професії "Кухар"
Професія кухаря здавна шанована та затребувана і саме професійних кухарів готує наш ліцей вже більше 16 років. За цей час значно покращилась навчально-матеріальна база, рівень професійної майстерності педагогів. Наші учні впевнені, що набудуть стійких умінь та навичок, які знадобляться їм у майбутній професійній діяльності, допоможуть стати майстрами своєї справи.
Про те, що в ліцеї навчаються талановиті учні, працюють творчі та професійні педагоги, вказує проведений з 11 по 15 листопада тиждень професії «Кухар».
Відкриття тижня розпочалося лекцією на тему «Історія української кухні», яку провів викладач спецдисциплін Качанова Т.А. Учні 205 групи ознайомилися з історією створення української кухні, з її особливостями. Адже народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво.
12 листопада учні 108 групи подивилися відео-урок по приготуванню класичної італійської піци, який провів шеф-кухар італійської кухні Винченцо Диллило. Учні з захопленням дивились цей майстер-клас і для себе почерпнули багато нового і цікавого.
13 листопада відбулася виставка-ярмарок кулінарних виробів, які приготували учні 108, 205, 306 груп та майстри виробничого навчання: Крам С.М., Крам О.В., Золотухіна С.О. Були представлені вироби з дріжджового тіста ( бургери, піца, пиріжки) , які учениці Янишева Лілія, Майнич Ірина, Ізмайлова Вікторія люб’язно продавали педагогам та учням ліцею.



