Тиждень професійної майстерності з професії "Кухар"

 

Професія кухаря здавна шанована та затребувана і саме професійних кухарів готує наш  ліцей вже більше 16 років. За цей час значно покращилась навчально-матеріальна база, рівень професійної майстерності педагогів.   Наші учні впевнені, що набудуть стійких умінь та навичок, які знадобляться їм у майбутній професійній діяльності, допоможуть стати майстрами своєї справи.

        Про те, що в ліцеї навчаються талановиті учні, працюють творчі та професійні педагоги, вказує проведений з 11 по 15 листопада тиждень професії «Кухар».

        Відкриття тижня розпочалося  лекцією на тему «Історія української кухні», яку провів викладач спецдисциплін Качанова Т.А. Учні 205 групи  ознайомилися з історією створення української кухні, з її особливостями. Адже народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво.

         12 листопада учні 108 групи подивилися відео-урок по приготуванню класичної італійської піци, який провів шеф-кухар італійської кухні Винченцо Диллило. Учні з захопленням дивились цей майстер-клас і для себе почерпнули багато нового і цікавого.

      13 листопада відбулася виставка-ярмарок кулінарних виробів, які приготували учні 108, 205, 306 груп та майстри виробничого навчання:  Крам С.М., Крам О.В., Золотухіна С.О.  Були представлені вироби з дріжджового тіста ( бургери, піца, пиріжки)  , які  учениці Янишева Лілія, Майнич Ірина, Ізмайлова Вікторія люб’язно продавали педагогам та учням ліцею.

1

 

11

 

1

       

 

 

Дата публікації